Tre av grannarna har nu satt upp och tänt belysningen på sina balkonger,
och jag undrar: kan det vara förtidigt med belysning?!
Jag känner personligen att de är lite tidigt för att jag ska sätta upp
min belysning men de betyder inte att jag inte myser lite när jag ser de.
Nått de INTE är förtidigt för är saffansbullar...lussekatter ja, men jag har sagt det tidigare,
lika väl som att baka kanelbullar så kan man göra saffransbröd.
Jag älskar när de doftar saffran.
Jag älskar saffran i nästan allt.. dock inte i mat.
Jag förknippar saffran med sött och när de kommer till mat ska den vara salt.
Kanske lite konservativ när de kommer till vad man kan blanda och inte.
Det är kanske inte många som vet MEN
att blanda russin i saffransbrödet är egentligen den åttonde dödssynden!
Det är få saker som jag tycker så illa om som att bita i en lussekatt å pang!
där bet jag på ett russin.
Jag kan sträcka mig till att de på en lussekatt ska finnas ett russin på var sida så dom ser riktiga ut.
Men poängen är ju att man ska kunna plocka bort dom.
Köpta lussekatter är som ett minerat område...man vet aldrig om man ska bita i ett russin.
köpesbullar och om man blir bjuden på en hembak sitter jag alltså och bryter sönder
lusekusen i små bitar för att slippa få hemskheterna i munnen.
Jag har de senaste åren börjat byta ut russinen mot torkade tranbär..
men de får bara vara två och dom ska ätas separat.
Har ni nått bra recept på bakverk med saffran i tar jag gärna mot.
I år ska jag prova göra saffransdrömmar.
Men först av allt står mardrömmar på agendan.
Får återkomma med bild när dom är klara.
Jag har definitivt funderat på balkongbelysningen men det känns en aning tidigt än. Likadant med lussebullar; däremot har jag ju gjort andra bakverk med saffran:) Och jag är en sådan människa som ÄLSKAR russin i lussebullarna, haha! Är du likadan när det gäller vörtbröd?
SvaraRaderaJa att bita i ett russin är aldrig en kul grej.. som tur är finns de ju vört utan russin nu mera :)
RaderaHaha jag håller helt med om russin i lussebullar. På sin höjd får det finnas två på toppen!
SvaraRaderaja visst så man vet vart dom är!
SvaraRaderaJag håller med dig när de gäller saffran, det smakar inte bra i mat, för de enda som dyker upp i huvudet är en lussekatt, haha!
SvaraRaderaAnnars brukar jag göra saffransrulltårta med drottningsylt. Och i år tänkte jag faktiskt prova att göra saffrans scones med blåbärssmör, det lät lite spännande :p
jag har oxå funderat på scones med saffran men har inte provat än.
Raderadäremot brukar jag baka saffransskorpor och kubb med saffran i stället för bittermandel, de blir jättebra!